Yogalessen

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter
Image Alt

Yogalessen

Wat is Yoga?

Yoga is een methodiek waarbij je door middel van lichaamshoudingen (asana’s) in het lichaam steeds meer flexibiliteit en kracht creëert. Op deze manier breng je de balans tussen lichaam en geest weer terug en ontstaat er een grotere lichaamsbewustwording. Het gevolg is dat je hierdoor makkelijker in staat zult zijn om de boel de boel te laten en te genieten van het moment voor jezelf. Uiteindelijk zal je letterlijk en figuurlijk krachtiger in de wereld staan. Elk moment van yoga is een vorm van bezinning.

Dynamische Hatha Yoga

Poweryoga, bikram yoga, nidra yoga, ashtanga yoga, kundalini yoga… zo maar een greep uit de diverse soorten yoga die er bestaan. Bij de Yogaplaats zijn de meeste lessen dynamische hatha yoga. Deze onderscheidt zich van de andere yogastijlen doordat er op een actieve manier wordt omgegaan met de yogahoudingen. Het is een pittige manier van yoga waarbij we afwisselend kort en lang in de yogahoudingen staan, waardoor er meer hitte gecreëerd wordt in het lichaam en we soepeler er krachtiger worden. Wij doen dit vanuit de visie dat het belangrijk is om je lichaam gezond en vitaal te maken en te houden. Je hebt er immers maar een. De gevolgen van deze fysiek aanpakken werkt zeker ook door op je mentale staat van zijn. Je zult dan ook merken dat je na de lessen meer ontspannen bent, zowel fysiek als mentaal.

Les aanbod

Lessen van 1 uur (avonden)

In de lessen van 1 uur starten we met een korte ontspanning door middel van een bodycheck. Op deze manier kan je de hectiek van de dag achter je laten en weer bij jezelf komen. Na deze korte ontspanning gaan we fysiek aan de slag met het lichaam door middel van de Yoga houdingen (asana’s). We eindigen de les met een ontspanning/geleide meditatie zodat je volledig ontspannen de rest van je dag/avond tegemoet kunt gaan.

Early bird (online)

Kom nu 3 x per week in de ochtend op je yogamat. De yoga oefeningen zijn eigenlijk bedoeld om je dag mee te starten. Tijdens deze lessen zal de helft van de les in het teken staan van een terugkerend thema (wisselt na elke 4 weken) de andere helft variëren. Hierdoor creëren we aan de ene kant diepgang in het thema en onderhoud je anderzijds de rest van het lichaam.

Lange intensieve les 2,5 uur (maandelijks)

1 keer per maand is er een lange intensieve yogales. Deze les is bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met Yoga en zoeken naar meer uitdaging in de beoefening. Door meer oefeningen te doen komt er een verdieping tijdens de les. Deze verdieping is niet alleen op het lichamelijke maar ook het mentale vlak. Door langer en intensiever bezig te zijn ga je merken dat het de dag(en) erna nog doorwerkt in je lichaam en je  hoofd.

Privé les

Ben je beginner en wil je eerst vanuit rust ontdekken wat yoga is? Zoek je meer verdieping in je eigen beoefening? Wil je graag aan de slag met een persoonlijk programma? Wil je voor een korte of langere periode meer persoonlijke aandacht?

Tijdens deze privé sessies gaan we kijken naar wat de mogelijkheden van jouw lichaam zijn en naar wat goed is voor jou. Dit kan betekenen dat we gaan kijken of er een persoonlijk programma kan komen of dat ik je door middel van nog meer ondersteuning help om (nog) beter in de houdingen te komen. Afhankelijk van je wens kijken we naar de frequentie van deze lessen. Omdat het hier maatwerk betreft mag je bij interesse contact opnemen zodat we kunnen kijken naar jouw wensen en welke prijs hierbij hoort.

Proefles/proefpakket

Heb je nog geen yogales gevolgd bij dynamische yoga dan kan zijn er 2 mogelijkheden

Je meld je aan voor 1 proefles en komt ervaren hoe een les eruit ziet. Dit kost 10,- Dit is een optie als je al bekend bent met yoga en je wilt ervaren hoe ik als docent ben.

Je meld je aan voor het proefpakket. Je krijg dan 3 lessen voor 15 euro. Nu kan je 3 lessen achter elkaar komen ervaren of yoga iets voor je is. Dit is een mooie manier om kennis te maken met de yogavorm die ik geef.

 

 

Marcel is een top yoga docent. Na zijn lessen voel ik me weer flexibel als een elastiekje en twee centimeter langer. Zijn lessen zijn zonder uitzondering uitdagend, maar voor iedereen op zijn of haar niveau. Absolute aanrader!

Esmeralda

De lessen van Marcel zijn prettig, gevarieerd en uitdagend. Hij daagt je uit om binnen je eigen grenzen de mogelijkheid van je lichaam te verkennen en meer vertrouwen te geven. Ik ervaar zijn lessen als een heerlijke manier om in beweging te zijn en na afloop ontspannen naar huis te gaan. Een aanrader!

Iris

Marcel zijn lessen zijn een manier om in het lichaam te komen, hij geeft handvaten om te leer tot rust te komen en te voelen wat er in het lichaam gebeurd. Nadien voel ik mij lekker in mijn vel, ontspannen en sterk. De lessen zijn gevarieerd en doelmatig. Grenzen mogen worden opgezocht maar ook gerespecteerd. Voor mij de juiste balans.

Milou