Yogalessen

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter
Eigenaar De Yogaplaats, docent & trainer

Marcel Kooij

achtergrond yoga

Yogadocent

In 2006 realiseerde ik me dat mijn lichaam al veel te lang voelde alsof het in een te strakke jas en broek zat. Ik wist dat ik hier iets mee moest en wilde doen. Dit bleek later de grote ommekeer in mijn leven. De eerste yoga les die ik volgde heb ik vervloekt en ik nam me voor dit nooit meer te doen. De confrontatie met mijn fysieke beperkingen was schijnbaar nog te groot. Gelukkig liet ik mij na enige tijd overhalen om toch nog eens te proberen bij iemand anders. En zo kwam ik terecht bij mijn huidige leraar Ron van der Post. Door zijn lessen werd ik zo geraakt dat ik in 2008 ben begonnen met de opleiding tot yoga-docent. Tijdens de opleiding ben ik op een traditionele wijze ‘grootgebracht’ door Ron en onze Indiase leraar Swami Yogananda. Ik prijs mij gelukkig dat zij de kennis, die in de Yoga filosofie schuilt, met ons delen. In 2009 ben ik gestart met yogales geven. Eerst een paar uur in de week, later ben ik ook langere intensieve lessen gaan verzorgen. Inmiddels geef ik ook les aan docenten in opleiding bij de opleiding voor Yogadocenten bij Ron van der Post
Tijdens en na mijn opleiding ben ik meerdere malen in de Himalaya geweest alwaar ik met Ron en mijn leraren aldaar nog meer verdieping heb mogen ervaren in de fysieke oefeningen en de hele filosofie daarachter. Ook organiseer en volg ik meerdere retraites per jaar om mijn kennis te vergroten.
In 2018 ben ik me gaan realiseren dat deze levende filosofie nog maar weinig bekend is. Althans de fysieke aangelegenheid is vaak wel bekend, maar de hele filosofie die erachter schuilgaat nog niet. Vanuit de traditie waarin ik opgeleid ben wordt gezegd dat je een dief bent als je niet deelt wat je weet. Om deze reden ben ik ook gestart met het geven van workshops en doceer ik dus aan de opleiding. Dit doorgeven van kennis wil ik de aankomende jaren nog verder uitrollen.

achtergrond trainer

Trainer stress gerelateerde klachten

De laatste 11 jaar heb ik  als begeleider gewerkt in de 1e en 2e lijn zorg. De eerste 9 jaar als begeleider binnen de langdurende zorg van de psychiatrie. De laatste 1,5 jaar als Praktijk ondersteuner Huisarts GGZ.
In dit werk ben ik veel mensen tegen gekomen met stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid en burn-out.

In 2018 heb ik besloten om deze twee werelden met elkaar te combineren. Dit resulteert dat ik nu mooie en leerzame trainingen aanbied. Deze trainingen hebben als doel om meer te begrijpen wat stress is, wat het in je lichaam doet en wat je er aan kunt doen om hier anders mee om te gaan.

Als trainer maak ik gebruik van mijn eigen en ervaring uit het werkveld. Ook de opleidingen die ik heb gevolgd komen goed tot z’n recht. Zo ben ik opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, ben ik in de psychiatrie opgeleid als train de trainer van de methodiek motiverende gespreksvoering, heb ik een cursus didactische vaardigheden gevolgd en ben ik geschoold als cognitief gedrags- therapeutisch werker.