Yogalessen

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter
Image Alt

Mentale gezondheid & stress regulatie

Omgaan met overspannenheid & burn out

Ben je overspannen, last van burn out of heb je een bedrijf waar het ziekteverzuim hoog is? Wil je weten wat er nu eigenlijk gebeurt in je hoofd. Hoe het lichaam gezonde stress omzet in ongezonde stress? Wil je grip krijgen op je lichaam en je hoofd?

De trainingen voor particulieren zullen op locatie de Yogaplaats zijn.

Mocht je als bedrijf hier meer aandacht aan willen besteden bv in team verbanden dan ben je ook van harte welkom, maar kom ik ook graag op locatie.

Soorten trainingen

Anders om leren gaan met stress (particulieren)

Zit je in een overspannen situatie of heb je een burn-out? Wil je weer grip krijgen op je mind en je lichaam? Is de wachtlijst bij de psycholoog te lang en wil je wel alvast aan de slag? Wil je een verandering aanbrengen in je huidige patronen?

In 8 bijeenkomsten van 2 uur (elke week 1 bijeenkomst) leer je weer controle te krijgen over je gedachten en de mate van spanning in je hoofd en lichaam. Je zult leren wat stress is. Wanneer spreek je van overspannenheid en wanneer over burn-out? Wat doet stress letterlijk in het lichaam en hoe zorgt dit ervoor dat je je voelt zoals je je voelt? We gaan aan de hand van onderdelen uit de cognitieve gedragstherapie leren begrijpen hoe onze denkpatronen ontwikkelen en we stress hiermee in stand houden. Als we ons dit realiseren gaan we leren dat we dit dus ook kunnen veranderen. Anderzijds gaan we in deze training aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen. Dit met als doel om het lichaam te ontladen van de opgebouwde stress en hiermee het lichaam te herstellen en de signalen van het lichaam sneller te leren herkennen. Ook zullen de oefeningen een preventieve werking hebben. U krijgt oefeningen mee op het gebied van cognitie & ontspanning waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze training is geschikt om jezelf te leren herstellen. En-of om jezelf een kickstart te geven in je herstelproces. De training is hierom ook een goede opstap naar een verder traject bij bijvoorbeeld een psycholoog.

De kosten voor de training is 480,-. Als de klachten mede door werkzaamheden komt is het aan te raden met je werkgever te kijken of zij een deel van de training kunnen bekostigen.

De trainingen vinden plaats op de Yogaplaats op de maandagen en vrijdagen. Er zijn 4 trainingstijden. Van 10.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 15:30. Bij voldoende aanmeldingen zal er steeds een nieuwe groep starten. Gezien de training een persoonlijk proces betreft  is het niet mogelijk om later aan te sluiten.

Indien je liever een individueel traject wilt, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden.

aanmelden

Duurzame inzetbaarheid werknemers (bedrijven)

Heeft je bedrijf te kampen met een hoog verzuim? Is er veel sprake van stress op de werkvloer? Wil je bedrijf graag het zelf herstellend vermogen van de medewerkers vergroten?

In één of meerdere bijeenkomsten leert uw personeel hoe stress ontstaat en hoe zij deze zelf in stand houdt. Door middel van elementen uit de cognitieve gedragstherapie zal er inzicht ontstaan in de gedachten patronen. Ook zal er in het proces aandacht zijn voor de cirkel van invloed van Stephen Covey en wordt er gekeken naar een gezonden manier van prioriteiten/planning maken. Behalve het cognitieve aspect zal er in de training aandacht besteed worden aan het lichaam. Dit omdat het lichaam uiteindelijk de stress opslaat. Er zullen lichaam gerichte en meditatieve oefeningen worden gedaan die zorgen voor ontlading van de spanning, (h)erkenning van de stress en om later als preventiemiddel in te kunnen zetten.

De trainingen betreffen maatwerk. Hierom is het belangrijk om samen te kijken naar de behoefte van uw bedrijf. De trainingen kunnen hierom varieren van 1 dag aan de slag of een traject van meerdere dagdelen.

Omdat het hier maatwerk betreft zullen we afhankelijk van uw vraag tot een prijs komen. Wilt u meer weten of wilt u een een afspraak maken, neemt u dan contact op.

Contact

Marcel weet op creatieve wijze de soms toch wat taaie stof begrijpelijk te maken en te vertalen naar het dagelijks leven. Hij deelt de kennis met praktische voorbeelden voortkomend uit zijn eigen ervaring. Hij nodigt je uit om zelf te onderzoeken wat de verschillende thema's voor jou betekenen door middel van oefeningen en opdrachten waar je thuis mee aan de slag kunt

Ik was op zoek naar een meditatie cursus die een goede balans had tussen het aantal ontmoetingsmomenten en ruimte om zelf te mediteren, daardoor kwam ik terecht bij de cursus van Marcel. Marcel besteedde naast het mediteren zelf ook veel aandacht aan de gedachte achter het mediteren. Dit alles op een heldere manier. De zondagochtenden waren hier een perfect moment voor en door de persoonlijke aandacht heb ik dit als een fijne cursus ervaren.

Ingrid

Marcel is een prettig persoon om les van te krijgen, hij is gedreven, gepassioneerd en geeft les met een vleugje humor. Zijn lessen zijn dynamisch en uitdagend. Kortom het is de moeite waard om eens bij hem op de mat te komen staan.

Karin Yogadocent