Yogalessen

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Omgaan met stress

Iedereen ervaart wel eens momenten van stress in het leven. Bij 1 op de 7 mensen in Nederland houden deze gevoelens van stress langere tijd aan en kampt men met gevoelens van overspannenheid/burn-out. Deze klachten lijken steeds meer onderdeel te worden van onze maatschappij. Oorzaken van stress kunnen te maken hebben met omstandigheden op het werk/school en in onze persoonlijke omstandigheden.

In 8 bijeenkomsten van 2 uur (elke week 1 bijeenkomst) leer je weer controle te krijgen over je gedachten en de mate van spanning in je hoofd en lichaam. Je zult leren wat stress is. Wanneer spreek je van overspannenheid en wanneer over burn-out? Wat doet stress letterlijk in het lichaam en hoe zorgt dit ervoor dat je je voelt zoals je je voelt? We gaan aan de hand van onderdelen uit de cognitieve gedragstherapie leren begrijpen hoe onze denkpatronen ontwikkelen en we stress hiermee in stand houden. Als we ons dit realiseren gaan we leren dat we dit dus ook kunnen veranderen. Anderzijds gaan we in deze training aan de slag met lichaam gerichte oefeningen. Dit met als doel om het lichaam te ontladen van de opgebouwde stress en hiermee het lichaam te herstellen en de signalen van het lichaam sneller te leren herkennen. Ook zullen de oefeningen een preventieve werking hebben. U krijgt oefeningen mee op het gebied van cognitie & ontspanning waarmee u thuis aan de slag kunt.

Voor wie; Voor iedereen die last ervaart van stress, overspannenheid of burn out klachten en weer de controle wil krijgen over zijn eigen gezondheid.

Wanneer; De trainingen zijn op donderdag van 10:30-12:30. Bij voldoende animo start er steeds een nieuwe groep.

Benodigdheden; Vanwege de lichamelijke oefeningen is het wenselijk om makkelijk zittende (sport)kleding mee te nemen. Ook een (yoga)matje is wenselijk. Neem ook schrijfgerei mee voor aantekeningen.

Kosten; 480 euro. Als de klachten mede door werkzaamheden komt is het aan te raden met je werkgever te kijken of zij een deel van de training kunnen bekostigen.

Bijzonderheden; Mocht je om wat voor reden dan ook deze training liever individueel willen volgen neem dan contact op voor de mogelijkheden

Lestijden(1)

  • Donderdag

    09.30 – 12.30

    09.30-12.30